Når det drejer sig om mad, er der ikke ret meget, der slår en god og vellavet caféburger. Du har sikkert været på café, hvor du bestilte den største og lækreste burger, de havde på menukortet. Et par dage efter prøver du at lave en lignende version af den lækre caféburger hjemme i dit eget køkken. Allerede når du sætter tænderne i din hjemmelavede burger, kan du tydelig smage og mærke, at det på ingen måde minder om den, du fik serveret hos din yndlingscafé. Heldigvis er det ikke svært at lave en god burger. Det kræver blot lidt køkkenfærdigheder, og så er du hjulpet godt på vej.
En god caféburger består af tre dele; en saftig bøf, sprøde grøntsager og en blød bolle. Mere kræver det ikke. Når de tre ingredienser sidder lige i skabet, så er der ikke ret meget, der kan gå galt. I en god caféburger er der ofte løg, salat og agurk. Det kan være fristende at gøre det så let som muligt og blot skære løgene ud i ringe. Resultat bliver dog, at du med tænderne trækker den ene løgring ud efter den anden. Du bør i stedet hakke løget helt fint. Kombiner det med en frisk og sprød icebergsalat og nogle fintskårne syltede agurker.
Det sprøde og det bløde
Glem alt om at være fedtforskrækket. Hvis du vil lave en burgerbøf, der giver en smagsoplevelse uden lige, så er det nødvendigt, at mængden af fedt i hakkekødet ligger over 12 %. Sørg for at krydre kødet ganske generøst med salt og peber, lige inden bøfferne skal en tur på panden. Salten trækker væsken ud af kødet, så lad endelig ikke bøfferne trække i saltlage, længe inden de steges. Den bedste stegeskorpe opnås ved at smide en klat smør på panden, lige inden bøfferne er færdigstegte. Det trækker desuden flere smagsnuancer frem i kødet. Resultatet bliver en saftig bøf med en god og sprød skorpe.
Når du står i dit supermarked for at købe ind til din hjemmelavede caféburger, skal du gå en stor bue udenom færdiglavede burgerboller. En god caféburger fortjener en hjemmelavet bolle med en let eftersmag af kardemomme. Når først brødet, kødet og grøntsagerne er på plads, så kan du begynde at eksperimentere med flere ting i din burger. Prøv en krydret chilimayonnaise eller en hjemmelavet pesto med basilikum. Det er slet ikke så svært at lave en god caféburger, og med lidt snilde kan du let lave flere varianter, der alle smager himmelsk.