Lazy brunch i Roskilde
Hvis ugen har været rigtigt lang, og jeg bare gerne vil sove længe i weekenden, uden at tænke på morgenmad, er der ikke noget bedre end brunch. Jeg var til brunch i Roskilde med veninderne i weekenden; et sted kaldet La Rustica. De havde den lækreste italienske brunch, både med fine italiensk inspirerede- og klassiske brunchretter. Jeg bestilte en brunchtallerken, med et par side-orders og jeg fik følgende med:
- Chiagrød med toppings
- Bircher müsli med friske frugter på toppen
- Økologisk røget laks i lækre tykke skiver
- Eggs Benedict med frisklavet hollandaise. Toppet med frisk spinat og skinke
- Økologisk bacon i tyyyykke hjemmeskårede skiver
- Økologiske hjemmelavede krydderpølser
- Hjemmebagt rugbrød med most avokado
- Friskpresset appelsinjuice af økologiske appelsiner
- Og selvfølgelig en lækker økologisk kaffe
Alle retterne var utroligt lækre, og vi var alle sammen utroligt mætte efter vi var færdige. Chiagrød er jo ikke særligt spændende i sig selv, men de lækre toppings trak den virkeligt hele vejen op til noget rimeligt godt. Bircher müslien var lidt mere mig fra starten af og med de friske granatæblekærner og honningristede havregryn på toppen, holdt den hele vejen hjem. Den økologiske røgede laks var utroligt lækker, og den var skåret i dejlige tykke skiver – ikke noget fedteri dér. Der var desuden radiser med til laksen, hvilket er var en smagskombination jeg ikke har prøvet før, men virkeligt var fan af!
Eggs Benedict
Eggs Benedict er en lækker morgenmads/brunchret, som overraskende få kender til, og det er utroligt ærgerligt! Den består i sin grundform af to halve English muffins, der selvfølgelig er stegt og vendt i smør, med en skive canadisk bacon og et pocheret æg på hver. Begge toppet af med hollandaisesovs. Utroligt lækkert og utroligt simpelt! Der findes selvfølgelig mange forskellige udgaver, afhængigt af hvor man bestiller sin Eggs Benedict, og der findes lige så mange versioner af hvem der opfandt retten. Uanset, hvem der har ret, var denne version med skinke i stedet for bacon, og den smagte utroligt lækkert! Den var desuden pyntet fint med frisk spinat.
Skinken i min Eggs Benedict kunne have været skiftet ud med den lækre økologiske bacon jeg fik ved siden af – og jeg fortryder lidt, at jeg ikke gjorde det på den ene, for HOLD. NU. OP. det smagte godt! Store tykke hjemmeskårede skiver, der var stegt på panden. Ikke til de var helt crispy, men til de var sprøde og havde bid – helt perfekt!
Gris passer bedst til mere gris, så vi havde også bestilt hjemmelavede økologiske krydderpølser, med helt op mod 94% kød i. Det var altså nogle virkeligt luksuriøse pølser, med krydderier som hvidløg og oregano. En lidt speciel oplevelse, i forhold til hvad man er vandt til, men en god én, på trods. Pølserne passede super godt til det hjemmebagte rugbrød med most avokado – mums!
Alle disse lækre retter skulle jo skyldes ned med noget lige så lækkert, og hvad er bedre end en friskpresset økologisk juice til at gøre det med? Kold, frisk og med masser af frugtkød, så der var ingen tvivl om, at den ikke bare var hældt op fra en karton. Kaffen var også som jeg kan lide den bedst; sort som en kælder og skoldhed.
Alt i alt, en fantastisk brunchoplevelse. Det er ikke sidste gang jeg har inviteret veninderne med på Ro’s Torv – og slet ikke på Café Rustica!